Passer varmepumpe hjemme hos meg?

En varmepumpe kan faktisk monteres i de fleste hjem i alt fra eneboliger, tomannsboliger, leiligheter og rekkehus. Likevel er det flere ting man bør tenke over før kjøp av en varmepumpe.

Innedelen bør plasseres sentralt i huset for å få til en best mulig spredning av varmen.

Utedelen bør helst plasseres på en vegg, betong/lecavegg eller egnet fundament. Husk også å ta hensyn til kondensvannet som renner ut.

Avstand mellom innedel og utedel skal være 30 cm eller mer.

Innedel bør plasseres minimum 15 cm fra tak/vinduskarm, minimum 30 cm fra gulv og minimum 16 cm fra vegg.

Avstand fra utblåsing på innedel til sittegrupper bør være tre meter eller mer.

Avstand fra innedel til TV/Radio skal være mer enn en meter.

Om kjøling er viktig om sommeren bør innerdelen plasseres høyt på veggen.

Kan jeg produsere kald luft med min luft-luft varmepumpe?

Ja Aircondition er tilgjengelig som en funksjon i nesten alle av dagens luft/luft-varmepumper på markedet.

Fungerer luft til luft varmepumpe selv når det er minusgrader?

Ja Alle våre varmepumper fungerer for Norges tidvis lave temperaturer, og mange modeller gir uendret varmekapasitet ned til -15° C, og hvor de fortsatt gir fra seg varme helt ned til -25° C.

Hvis temperaturen faller under -25° C, anbefaler vi at luft/luft-varmepumper blir slått av for ikke å jobbe i for høy fart over for lang tid. Noen nye modeller kan håndtere temperaturer ned til -35° C.

Bråker luft/luft-varmepumper mye?

Takket være moderne og høyt utviklete kompressorer i dagens varmepumper gjør fraværet av vibrasjoner at lydnivået er lavt. Innendørsenheten har normalt et desibelnivå på 17 dB(A), og utedelen et nivå på ca. 45-48 dB(A).

Hva betyr inverter for noe?

En varmepumpe med inverterteknikk betyr at kompressoren i varmepumpen kontinuerlig tilpasser farten på viften etter husets eksisterende varmebehov. Det betyr at den ikke bruker mer energi enn nødvendig, og at temperaturen er mer jevn.

Blir innendørsluften bedre med en luft/luft-varmepumpe?

Ja Takket være det avanserte filtreringssystemet fanges såvel støv som allergener, virus og bakterier opp. Mange allergikere opplever mindre ubehag når de installert en luft til luft varmepumpe.

Hvor bør varmepumpens komponenter plasseres?

Innendørsenheten bør plasseres høyt på en vegg, minst 3 cm fra taket og i sentrum av huset. Fortrinnsvis i et stort rom uten hindringer for luftstrømmen.

Utedelen må ikke plasseres nærmere enn 40 cm fra bakken, fordi den avgir mye kondens som om vinteren kan fryse. Det må ikke være noe som hindrer luftstrømmen heller.

Trenger jeg å vedlikeholde varmepumpen?

Fordi støv og partikler samles i varmepumpefilteret bør, og kan du, rense filtrene regelmessig. Det anbefales å ta ut filtrene og støvsuge dem 1-2 ganger i måneden.

Derimot er det partikler som sitter fast i selve varmepumpen som du ikke kommer til. Dette kan forårsake bakterievekst og redusert luftstrømmen ,vi anbefaler en service etter 2 års bruk.

I Norge har vi som kjent norsk forbrukerkjøpslov som gir 5 års reklamasjon på produkter som det er rimelig å regne med at skal vare i 5 år eller mer. Dette gjelder i høyeste grad varmepumpen. Det mange glemmer er at reklamasjon kun dekkes dersom feilen som har oppstått skyldes en svakhet ved produktet som var der da produktet ble kjøpt.

Dette betyr med andre ord at; feil som følge av dårlig vedlikehold og unødvendig slitasje, ikke dekkes av reklamasjonen. Med jevnlig vedlikehold, som inngår i en serviceavtale, har du alt på det. I tillegg garanterer vi at anlegget får en lengre levetid.

Alt dette gjør at vi på det sterkeste anbefaler jevnlig service og vedlikehold. Dette er en billig forsikring!

Dersom dere har spørsmål eller andre henvendelser ang. akkurat din varmepumpe, ta kontakt med oss for råd og veiledning.